OutdoorGuiding
 

Västervik Kajak Orientering

Den 9de juni går Västervik Kajak Orientering av stapeln!

Vi välkomnar er till vår helt nya kajak orientering i Västervik. Ett unikt lopp som går i både stads- och skärgårdsmiljö. Paddling och orientering kombinerad i samma event. Alla typer av kajaker och Stand up Padlle är välkomna och vi hoppas på en trevlig mix av motionärer och olika kajaker, från surfskies till tvåmanshavskajaker.
Starten går i centrum för att snart ta dig ut i skärgården bland öar och skär.  Här förekommer också vissa kortare passager över öppet vatten där viss paddelvana kan vara bra om vinden ligger på.  Loppet är upplagt som en orientering på vattnet med ett antal kontroller som skall tas. Dessa kontroller kommer variera mellan att vara belägna så att de nås från vattnet och att man behöver gå iland. Sträckan kommer att vara ca 16 km.

För er som vill vara med och paddla under dagen men inte vill tävla finns Eventpaddlingen. Denna paddling har en inriktning och startavgifterna går till ett valt ändamål. I år är inriktningen inspirerad av fenomenet Plogging, och är en skräpplockarpaddling. Intäkterna går till WWFs projekt Rädda Östersjön.
Paddlingen sker förslagsvis på av oss rekommenderad bana, sträckan är mellan 10-20 km.

Anmälan:
Anmälan sker via race.se. Den är öppen från v 17 fram till 4 juni.

Kostnad:
Västerviks kajakorientering: 350 kr/ekipage
Eventpaddling: 150 kr/ekipage. Varav 100 kr går till Rädda Östersjön

After Paddle & Outdoor:
Efter loppet och Outdoor Festivalen samlas vi för After Paddle och After Outdoor. Missa inte chansen att prata kajak och SUP med andra likasinnade och fira din prestation.
Självkostnadspris
Anmälan till info@outdoorguiding.se

Frågor:
Har ni frågor är ni varmt välkomna att höra av er.
Mail: karin@outdoorguiding.se
Tel: 073-337 23 36, Karin Jaderyd

Regler:
Deltagande på Västervik Kajakorientering och Eventpaddling sker på egen risk och du behöver som paddlare själv avgöra om rådande omständigheter är säkra för dig att delta i. Vi har funktionärer och följebåt, men kan inte garantera att alla alltid kan hållas under uppsikt. Vi ser det som självklart att man som paddlare hjälper varandra om det skulle vara nödvändigt och annan hjälp inte finns nära. 

Anmälan är bindande och ingen startavgift återbetalas vid eventuellt utebliven start. Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in tävlingen eller ändra bansträckningen vid extremt väderförhållande eller andra oförutsedda händelser.
Genom att du skickar in anmälan medger du att du läst och förstått de ovannämnda regler och anvisningar som finns för Västervik KajakOrientering.