OutdoorGuiding
 

Kurser & Turer


Här är programmet för 2018. Det är bland annat att bli nybörjarkurser, höstpaddlingar, våra populära kvällsturer och nytt för i år, guidade dagsturer varje vecka.

Schemat för 2018 ser ut som nedan, information om varje kurs hittar du längre ner på sidan.

  • 26 Maj: Vårtur ½-dag 
  • 16 Juni: Nybörjarkurs 1-dag 
  • 10 Juli: 1-dagarstur
  • 17 Juli: Nybörjarkurs 1-dag
  • 24-25 Juli: 2-dagarskurs Nybörjare
  • 29 September: Hösttur 1-dag
  • 6 Oktober: Hösttur ½-dag 
  • Under hela juli månad har vi guidade dags- och kvällsturer varje vecka. Dagsturer kommer ske varje fredag 13.00 - 16.00 och kvällsturer varje tisdag 18.00 - 21.00. Ytterligare tillfällen kommer att läggas upp löpande under säsongen.


Egen Guide

Det behöver inte bli dyrt att få din egen privata guide eller instruktör.
Vi tar 300 kr/h för guide/instruktör. Då bestämmer ni själva upplägget på turen eller kursen.
Perfekt om ni vill träna lite extra på kamraträddning och känner att en timma med instruktör skulle göra susen. Eller om ni vill ge er ut på en guidad tur i skärgården men ingen av våra turer passar ert schema.
Kostnaden är per guide/instruktör och ni kan vara upp till 6 deltagare per guide. Kostnad för kajakhyra för aktuell tid tillkommer.


HLR-Kurser och paddling

Vi har också utbildade HLR-instruktörer som kan certifiera dig eller din personal. Vi sätter gärna ihop ett säkerhetspaket till dig med paddling, HLR-kurs och fika. 
Kontakta oss för upplägg och kostnadsförslag.


Säkerhet och avancerade kurser

För er som har paddlat tidigare kan vi erbjuda specialutformade säkerhetskurser där vi lägger fokus på det ni önskar, t.ex. kamraträddningar eller om ni vill ha en mer avancerad kurs t.ex. för att öva rollar. Prata med oss så kommer vi fram till ett bra upplägg som passar just er.
Kostnad: Kajakhyra samt guide (300 kr/h)


Kurser

På nybörjarkurserna tar vi det lite lugnt.  Vi anpassar farten så att alla får en njutningsfull paddelupplevelse. Under tiden som vi paddlar fram mellan öarna går vi igenom grundläggande paddling. Vi stannar till och gör olika övningar i paddling och säkerhetsövningar och tittar även på lite enklare navigering.

Nybörjarkurs 1-dag.

Vi börjar på morgonen med att bekanta oss med varandra och med kajaken innan vi ger oss av för en heldag i skärgården. Dagen delas upp med paddling och olika övningar i både paddling och navigation. Lunch och fikapaus är inte heller att förglömma och vi passar också på att lägga in lite pratstunder och teori när vi är på torra land. Dagens mål är inte att vi skall paddla långa sträckor utan vi skall lära känna kajaken och njuta av vår paddling.

Ingen tidigare erfarenhet är nödvändig. Simkunnighet och normal fysisk kondition är ett krav.
Vid bokning eller om du är intresserad skickas mer detaljerad information om kursen och innehåll.

Pris: 1.100 kr per person
900 kr per person i tvåmans kajak. 
I priset ingår all utrustning, för- och eftermiddagsfika och lunch.
Datum:
  16 Juli & 17 Juli
Tid:
9.30 – 17.00
Vid mindre än fyra deltagare anmälda tre dagar innan kursen förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Max antal deltagare är tio personer per kurs.

Nybörjarkurs 2-dagars

På denna två-dagars kurs hinner vi gå igenom lite mera än vad vi gör på en endagarskurs och träna lite mer på olika övningar.

Vi börjar morgonen med en samling och går igenom vad vi har framför oss. Dagen delas upp med paddling och övningar i både paddling och navigation mellan lunch- och fikapauserna. Innan det är dags att ta sig upp på land för en oförglömlig middag tillsammans och trevligt sällskap passar vi på att titta lite på räddningsövningar och kanske lite bad med kajaken. Efter en heldag är dags att krypa in i tälten för behövlig sömn. Nästa dag fortsätter vi att öva på vår paddlingsteknik och även olika säkerhetsövningar medans vi tar oss tillbaka mot uthyrning till eftermiddagen.

Ingen tidigare erfarenhet är nödvändig. Simkunnighet och normal fysisk kondition är ett krav.

Pris: 2.500 kr per person.
2.200 kr per person i tvåmanskajak. 
Utrustning och all mat & dryck ingår i priset. Du får ytterligare information samt lista över bra personlig utrustning vid bokning. Tält ingår inte men finns att hyra vid behov.
Datum:
24-25 Juli
Tid: Lördag 9.30 – söndag 17.00          
Vid mindre än fyra deltagare anmälda tre dagar innan kursen förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Max antal deltagare är tio personer per kurs.


Turer

½ -dag Vårtur

Kom med på en vårtur och skrapa bort eventuell ringrost från vintern.
Vi börjar med lite övningar inne vid vår skyddade vik innan vi paddlar ut bland kobbar och skär. Lunch avnjutes tillsammans under turen. Nivån på turen anpassar vi efter behov. Ni är även mycket välkomna i egen kajak.

Pris:  kr per person

        kr per person i egen kajak
I priset ingår all utrustning och lättare lunch.
Datum
: 26 Maj
Tid
: 10.00 – 14.00

1-dagstur

Njut av att komma ut i naturen och på vattnet utan att behöva planera något själv. Vi samlas på morgonen för att bekanta oss med varandra och vår kajak och går igenom vad vi har framför oss. Efter att ha packat våra kajaker är det dags att ge sig av och vi har en härlig dag i Tjust skärgård framför oss. Fokus ligger på att ha en njutningsfull tur och vi ser till att ha goda mat- och fikapauser för att även få tid för lite avkoppling och kanske något dopp i havet.

Ingen tidigare erfarenhet är nödvändig
Simkunnighet och normal fysisk kondition är ett krav.

 Datum: 10 juli
Tid:
9:30 - 17:00
Pris:
1.100 kr per person

       900 kr per person i tvåmans kajak.

I priset ingår all utrustning, för- och eftermiddagsfika och lunch.
Utrustning, mat & dryck ingår i priset. Du får ytterligare information samt lista över bra personlig utrustning vid bokning.
Vid mindre än fyra deltagare anmälda tre dagar innan kursen förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Max antal deltagare är tio personer per tur.


Höstturer

Glöm inte att hösten är den finaste tiden att paddla. När skärgården ligger lugn och stilla, vattnet är klart och fint och höstfärgerna börjar lysa!
Kom med på en ½- eller heldagstur ut och njut av hösten stillsamt glidande fram i en kajak.

Mer info kommer!